همانطور که میدانید طلای داخلی از دو عنصر انس جهانی و قیمت دلار تاثیر می پذیرد و در اردیبهشت سال 1403 و در طی کاهش تنش های بین منطقه ای شاهد نزولی شدن روند انس جهانی طلا و همچنین کاهش طلای داخلی بودیم، با اینکه قیمت طلا در هفته های اخیر بر روی کانال ۳۴۰۰ حفظ شده و گویا تصمیم بر ریزش بیشتری از سقف قیمتی خود ندارد، اما برخی تحلیلگران بنا بر ریزش قیمت دلار در هفته ی آخر اردیبهشت، قیمت در حال حاضر آن را بیشتر از ارزش ذاتی می دانند!
گرچه که دید کلی تحلیل گران بازار طلا به این صورت است که روند پیش روی طلا داخلی رو به رشد است و اگر هم بر اثر تنش های مختلف متلاطم شود اما باز هم می تواند به سمت اوج های بالاتر و سقف های بیشتر متمایل شود؛ با توجه به اینکه در ابتدای امسال طلا با شیبی تند روند صعودی خود را ادامه داد و سقف جدیدی را از آن خود کرد، سوالات زیادی در خصوص رشد و روند کاهشی این فلز با ارزش وجود دارد که سرمایه گذاران خرد و بزرگ را با روند نوسانی خود گیج کرده است!
اینکه آیا طلا دوباره قصد صعود دارد و یا در حال درجا زدن در کانال قیمتی ۳ میلیون تومان است، چه اعدادی پیش و روی آن است را قصد داریم در این وبلاگ از مبین زر بررسی کنیم، پس اگر از فعالان بازار طلا هستید و یا قصد دارید سرمایه ی خود را صرف خرید طلا در کف قیمتی پیش و روی آن کنید، با ما تا انتهای این وبلاگ مبین زر همراه باشید تا تمامی این سوالات را پاسخ دهیم.
با توجه به بررسی نوسانات این فلز زرد در سال جاری و در پی کاهش های تنش در خاورمیانه شاهد این بودیم که قدرت روند افزایشی طلا رفته رفته کمتر شد و سپس در حال حاضر در کانال قیمتی ۳۳۰۰ الی ۳۵۰۰ در حال رنج زدن است، اما آیا این حرکت طلا برای این است که بعد از استراحتی کوتاه دوباره سقف های قیمتی جدیدی را از آن خود کند و یا اینکه به کانال قیمتی ۳ میلیون تومان ریزش کند؟
درست هنگامی که جریان خروجی صندوق های سرمایه گذاری طلا شروع به تغییر روند کرده و همچنین تقاضای بانک مرکزی سبب بیشتر شدن فضایی برای تحرک این فلز زرد شده، احتمالا روند صعودی و رو به رشد طلا هنوز هم به پایان نرسیده است.
مورگان استنلی، تحلیل گر بازار انس جهانی طلا مسیر پیش روی فلز طلا را با نوسان های زیاد متلاطم ارزیابی می کند و باور دارد که احتمالا انس جهانی طلا به جای طی کردن روندی معکوس به سمت سقف های بالاتر تمایل نشان دهد.
بر عکس تمامی تحلیلگران تکنیکال، پیشبینی این تحلیلگر بازار طلا به این صورت است که طلا در ادامه سال میلادی، به جای اینکه سناریوی نزولی را به سمت قیمت انس جهانی ۲۰۰۰ دلاری طی کند بلکه شانس بیشتری جهت ادامه ی حرکت صعودی دارد که این حرکت می تواند تا قیمت ۲۷۰۰ دلار در هر انس کاهش پیدا کند.
از طرف دیگر اگر نگاهی به فشار تقاضا برای این فلز گرانبها کنیم متوجه می شویم که تقاضای قوی وارده بر طلا، قدرت بیشتری را جهت مقاومت در برابر افزایش نرخ های بهره می تواند داشته باشد.
در هفته سوم اردیبهشت شاهد ریزش دلار از محدوده حمایتی ۶۰ هزار تومان بودیم، اما با اینکه دلار محدوده حمایتی خود را از دست داد طلا به آن صورت دچار ریزش از کانال قیمتی ۳۵۰۰ نشد، تحلیلگران اقتصادی علت این ثبات قیمت طلا را در دو عامل افزایش انس جهانی و اعتصاب طلا فروشان در پی اعتراض به مالیات عایدی بر سرمایه موثر می دانند.
اگر نگاهی به نمودار انس جهانی بیندازیم متوجه خواهیم شد که قیمت هر انس طلا در محدوده قیمتی ۲۳۰۰ دلار بر ازای هر انس می باشد، در این حال با قرار دادن نمودار دلار در کنار نمودار انس جهانی متوجه می شویم که دلار در حال تست کردن فشار فروش بیشتری در محدوده ۵۸ تومان است که تحلیل تکنیکال نمودار آن قدرت کندل های قرمز را بیشتر نشان می دهد که به معنای امکان ریزش بیشتر آن در روزهای آینده است.
اما با این وجود آیا خرید طلا به دید میان مدت و بلند مدت در این قیمت ها می تواند ارزنده باشد؟ گرچه پاسخ این سوال در نگاه اول به میزان ریسک پذیری شما و میزان سرمایه مد نظرتان باز می گردد اما در نگاهی کلی با توجه به تحلیل تکنیکال نمودار انس جهانی و دلار می توان محدوده قیمت های ۳ میلیون ۳.۳۰۰ و ۳.۵۰۰ را جهت خرید به صورت خرید پله ای طلا مناسب دانست.
برخی از تحلیل گران معتقدند که طلا از ابتدای سال تا به حال رشدی هیجانی داشته و در واقع این کاهش روند قیمتی و ثبات قیمت در کانال ۳.۴۰۰ در واقع به نوعی جبران بالا رفتن و رشد قیمت یکباره ی آن است و این روند ادامه خواهد داشت؛ در حالی که برخی از تحلیل گران بازار های مالی خبر از رشد پر قدرت طلا از همین محدوده می دهند!
اما برخلاف تحلیل ها و نظرات اقتصاددانان اتفاقی که در حال حاضر در بازار طلای داخلی مشهود است، کمبود تقاضای خرید طلا از سمت سرمایه گذاران و همچنین کاهش حجم معاملات در بازار طلا است و با اینکه این بازار هیچگاه قابل پیش بینی درستی نیست، با توجه به روند بازار پیش بینی می شود که رنج زدن نرخ طلای داخلی در هفته های پیش رو در محدوده ۳۴۰۰ الی ۳۵۰۰ ادامه دار باشد!
از نظر شما روند طلا به چه صورتی می تواند باشد؟ و چه اعدادی را پیش رو خواهد داشت؟
با توجه به تحلیل های تکنیکالی بر نمودار طلا توسط اقتصاددانان، پیش بینی های متفاوتی بر روی روند طلا وجود دارد اما بهترین راه در شرایط نوسانی پیش رو خرید پله ای طلا است که در این وبلاگ از مبین زر با بررسی اعداد تکنیکالی بر روی نمودار طلا به معرفی آنها پرداختیم؛ اگر به دنبال سرمایه گذاری و خرید از بازار ارز و طلا هستید و یا قصد سرمایه گذاری بر روی این بازار را دارید، پیشنهاد می کنیم سری به قسمت وبلاگ های سایت مبین زر بزنید تا با مطالعه اطلاعات تحلیل گران بازارهای مالی از احتمال ضرر خود جلوگیری کنید!