در اسفند ماه سال گذشته و همچنین ماه های اول سال جاری به علت بالا رفتن تنش های منطقه و اخبار حاکم بر بازار طلا، شاهد سقف شکنی طلا و صعود آن به کانال قیمتی ۳ میلیون ۸۰۰ هزار تومان بودیم، اما در طی ۵۰ روز گذشته با نگاهی به نمودار طلا متوجه می شویم که طلا دچار ریزش و همچنین رکود شده و در بازه قیمتی ۳.۳۰۰ الی ۳.۵۰۰ در حال نوسان است.
اما سوالی که برای سرمایه گذاران و فعالان بازار طلا پیش آمده این است که رنج زدن طلا در این محدوده قیمتی خبر از اصلاح قیمت طلا در آینده می دهد و یا افزایش قیمت طلا؟
همانطور که میدانید طلای داخلی از دو عنصر انس جهانی و قیمت دلار تاثیر می پذیرد و برای مشخص کردن مسیر احتمالی طلا باید به دو تحلیل انس جهانی طلا و همچنین تحلیل و پیش بینی روند دلار دقت کرد؛ با توجه به پیش بینی تحلیلگران طلا، پیش بینی می شود که احتمال افزایش انس جهانی وجود داشته باشد و به دنباله ی آن طلای داخلی نیز مسیر افزایش خود را بعد از رنج زدن در محدوده قیمتی ۳ میلیون ۴۰۰ شروع کند.
در رابطه با دلار نیز، کارشناسان مبین زر خط روند دلار را به صورت صعودی پیش بینی می کنند و با توجه به اعلام شدن نتایج انتخابات در تیر ماه همچنین تحقیق تیم کارشناسان بازارهای مالی در مبین زر روند کاهشی دلار می تواند رو به اتمام باشد و با گذشت از روزهای انتخابات می توان گفت که قیمت دلار می تواند روند صعودی خود را به سمت بالا بشکند و به قیمت های تعادلی ۶۰.۷۰۰ هزار تومان، ۶۲ هزار تومان و در صورت شکسته شدن این سقف قیمتی همچنین به قیمت ۶۵ هزار تومان برسد.
گر چه که دید کلی تحلیل گران بازار طلا به این صورت است که روند پیش روی طلا داخلی به صورت بلند مدت رو به رشد است و از آنجایی که اخبار حاکم بر منطقه نیز رو به سکون است، می توان گفت طلا مسیر آهسته رو به رشد خود را می تواند شروع کند.
با توجه به اینکه در ابتدای امسال، طلا با شیبی تند روند صعودی خود را ادامه داد و سقف جدیدی را از آن خود کرد، سوالات زیادی در خصوص رشد و روند کاهشی این فلز با ارزش وجود دارد که سرمایه گذاران خرد و بزرگ را با روند نوسانی خود گیج کرده است!
سناریو های که می توان برای طلا بعد از درجا زدن در کانال قیمتی ۳.۳۰۰ میلیون تومان الی ۳.۵۰۰ متصور شد، به دو صورت است:
حرکت بعدی طلا بعد از استراحتی کوتاه می تواند به سمت پایینتر از کف قیمتی ۳.۲۰۰ باشد و یا اینکه بعد از رنج زدن در این محدوده می تواند خط روند خود را به سمت بالا بشکند و یا دوباره سقف های قیمتی جدیدی را از آن خود کند، اما اینکه کدام یک از این سناریو های تحلیلی قدرت بیشتری برای برآورده شدن دارد به حجم خرید و فشار فروش طلا و خبر های وارد بر بازار طلا باز می گردد.
با توجه به خبر ممنوعیت معاملات طلای دست دوم و درست هنگامی که جریان خروجی صندوق های سرمایه گذاری طلا شروع به تغییر روند کرده و همچنین تقاضای بانک مرکزی سبب بیشتر شدن فضایی برای تحرک این فلز زرد شده، احتمالا روند صعودی و رو به رشد طلا بیشتر از احتمال ریزش آن است.
اگر نگاهی به نمودار انس جهانی بیندازیم متوجه خواهیم شد که روند انس جهانی در روزهای اخیر کاملا صعودی بوده، در این حال با قرار دادن نمودار دلار در کنار نمودار انس جهانی متوجه می شویم که دلار نیز رنج قیمتی خود را در محدوده قیمتی ۵۸ الی ۶۰ تومن، به سمت بالا شکانده است، با توجه به این دو نمودار، روند قیمت طلای داخلی را می توان رو به افزایش دانست.
اما با این وجود آیا خرید طلا به دید میان مدت و بلند مدت در این قیمت ها می تواند ارزنده باشد؟ گرچه پاسخ این سوال در نگاه اول به میزان ریسک پذیری شما و میزان سرمایه مد نظرتان باز می گردد اما در نگاهی کلی با توجه به تحلیل تکنیکال نمودار انس جهانی و دلار می توان محدوده قیمت های ۳.۳۰۰ و ۳.۵۰۰ را جهت خرید به صورت خرید پله ای طلا مناسب دانست.
با توجه به تحلیل های تکنیکالی بر نمودار طلا توسط اقتصاددانان، پیش بینی های متفاوتی بر روی روند طلا وجود دارد اما بهترین راه در شرایط نوسانی پیش رو خرید پله ای طلا است که در این وبلاگ از مبین زر با بررسی اعداد تکنیکالی بر روی نمودار طلا به معرفی آنها پرداختیم؛ اگر به دنبال سرمایه گذاری و خرید از بازار ارز و طلا هستید و یا قصد سرمایه گذاری بر روی این بازار را دارید، پیشنهاد می کنیم سری به قسمت وبلاگ های سایت مبین زر بزنید تا با مطالعه اطلاعات تحلیل گران بازارهای مالی از احتمال ضرر خود جلوگیری کنید!