در ابتدای راه بهتر است بدانید که اتحادیه ها چه هستند و چه وظایفی را در حوزه صنفی خود دارند، این مجموعه ها از افرادی تشکیل شده اند که هدف مشترکی در راستای حفظ حقوق شغل و حرفه ای که در حال حاضر در حال فعالیت هستند دارند. این افراد بدون اینکه زیر نظر دولت باشند و به صورت غیر انتفاعی تنها به منظور به دست آوردن سود و منفعت برای واحد صنفی خود فعالیت دارند و شامل شخصیت حقوقی و مستقل هستند. اتحادیه طلا یکی از قدیمی ترین صنف هایی است که به مجموعه اصناف در کشور اضافه شده است. برای نمونه اگر شما اتحادیه طلا و جواهر تهران را مشاهده کنید زمان تاسیس آن به سال 1380 به بعد بر می گردد.
صنف طلا فروشان یکی از گروه های کسب و کار در ایران بوده که خرید و فروش در آن به قیمت لحظه ای طلا وابسته بوده و از سمتی دیگر حفظ و نگه داری آن نیز ریسک هایی را بر عهده دارد. از این رو است که اتحادیه طلا جواهر و اصناف طلا ایجاد شده اند تا این بار سنگین را از دوش طلافروشان بر دارند.
یکی از مواردی که ممکن است سبب شود تا اتحادیه تشکیل شوند، تاثیر مستقیمی است که بر حیات اقتصادی دارد، این تاثیرگذاری سبب شده تا در سال 1380 به منظور حمایت از این اصناف و از سمتی دیگر نظارت بر آن ها قانونی بودن اتحادیه ها در هر صنفی به صورت قانونی به تصویب رسید. اما در ادامه با مجموعه مبین زر همراه باشید تا به شما درباره هر یک از اصناف و اتحادیه های طلا به صورت کامل توضیح دهیم.
اتحادیه و یا صنف ها در واقع شخصیت حقوقی از افراد خوشنامی است که در یک یا چند صنف یکسان فعالیت دارند. این افراد با تاسیس اتحادیه صنفی مورد نظر خود می توانند در سازماندهی اصناف تاثیر بسزایی ایجاد کنند. از این رو است که امروزه بسیاری از افراد خوش نام در هر حوزه ای اقدام به تاسیس اصناف و یا اتحادیه مربوط به صنف خود کرده اند؛ بازار طلا و جواهر نیز از این قاعده جدا نبوده و در کشور ما اتحادیه طلا و جواهر وجود دارد که مطابق با هر استان شخصی حقوقی آن را مدیریت می کند.
هر یک از بخش های و سمت هایی که در اتحادیه های طلا مشغول به کار هستند، از وظایفی برخوردارند که در این بخش می خواهیم به وظایف رئیس اتحادیه بپردازیم:
لازم به ذکر است که رئیس اتحادیه طلا و جواهر ایران فرد خاصی نبوده و هر اتحادیه طلا فروشی رئیس خود را در انتخابات دارد، این موارد از جمله بخش هایی از وظایفی است که بر دوش رئیس اتحادیه طلا و جواهر بوده است. شما می توانید تمامی اطلاعات اتحادیه ها را از جمله اعضای اتحادیه طلا و جواهر تهران و دیگر را به راحتی در لیست اتحادیه ها مشاهده کنید.
اگر شما از دسته افرادی هستید که نمی دانید در هر استان اتحادیه های طلا در کجا قرار دارد و یا اصلا در شهر شما اتحادیه ای تشکیل شده است، می توانید از لیست اتحادیه هایی که مبین زر برای شما آماده کرده است استفاده کنید تا با این لیست به راحتی به شماره تلفن و آدرس اتحادیه های تهران دسترسی داشته باشید، از سمتی دیگر مجموعه ما سعی کرده است با استفاده از ابزار محاسبه کردن طلا کار را برای شما در حوزه محاسبه طلا راحت کند.
اما در رابطه با تعداد اتحادیه هایی که در هر استان تشکیل شده است، بر اساس ماده 21 قانون نظام صنفی، در هر شهرستان واحدهای صنفی طلا و جواهر یا فعالیتهای شغلی مشابه وجود دارد، طلا و جواهرفروشان می توانند به راحتی اتحادیه طلا و جواهر خود را تشکیل دهند.
بر اساس تبصره 2 همین ماده حد نصاب لازمه برای تشکیل اتحادیه طلا و جواهر در هر استان شامل:
این اعداد از دسته معیارهایی است که می توانید با استفاده از آن به راحتی متوجه شوید در شهرستان شما چه تعداد اصناف وجود دارد و از سمتی دیگر نشان می دهد که آیا شهرستان شما نیاز صنف طلافروشی دارد یا خیر.
برای اداره اتحادیه که به عهده مدیر مجموعه است که توسط هیات مدیره ای که در اتحادیه قرار دارد انتخاب شده اداره می شود، بر اساس قوانین تعداد هیات مدیره این اصناف در مجموع دارای پنج عوض اصلی و دو عضو علی البدل هستند.
البته لازم است بدانید که اعضای هیات مدیره طلا و جواهری انتخاب می شوند به مدت 5 سال به واسطه رایی که از سمت طلا فروشان و یا طلا سازان به دست می آورند می توانند به راحتی انتخاب شوند و از سمتی دیگر برای دور بعدی نیز می توانند نامزد انتخابات شوند و انتخاب شدن آن ها مانعی را ایجاد نمی کند. لیست اتحادیه های صنفی تهران و دیگر استان های ایران را می توانید در مبین زر مشاهده کنید.
قوانین اتحادیه طلا و جواهرات کاملا از سمت دولت تصویب شده است که از قوانین مربوط به این اتحادیه طلا و جواهر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
اما اگر بخواهیم در رابطه با اختیاراتی که برای هر یک از اتحادیه ها برقرار است صحبت کنیم، حوزه اختیاراتی که برای هر یک از اعضای اتحادیه طلا در نظر گرفته شده است، بر اساس ماده 30 قانون به وظایف زیر محدود می شود:
این موارد از جمله بخشی از فعالیت هایی است که از سمت اتحادیه ها باید صورت گیرد. اگر شما دوست دارید تا درباره تمامی اتحادیه های طلا و جواهر در ایران به صورت دقیقی اطلاعات به دست آورید می توانید به راحتی با مجموعه مبین زر این اطلاعات را به دست آورید.
اگر شما هم به دنبال یک لیستی کامل از اتحادیه صنف طلافروشان هستید و یا می خواهید اطلاعاتی درباره هر یک ار اصناف داشته باشید پیشنهاد می کنیم که لیست اتحادیه طلا که در مبین زر برای شما جمع آوره شده است را مشاهده کنید تا علاوه بر آشنایی با اتحادیه طلا فروشان با رئیس صنف طلا و جواهر در هر استان نیز آشنایی داشته باشید.
چراازقوانین اتحادیه برای طلافروشها اطلاعاتی ندادیدپس؟
سلام مدتی پیش ازطلا فروشی یک جفت گوشواره خریدم به وزن ۲گرم ۲۸۰ سوت چندروز پیش بردم بفروشم گفت ۴گرم نیمه گفتم بنده خدای که بما فروخته اشتباه کرده نگو طلا قلابی بوده وزن راکم نوشته ازقسط رفتم اتحادیه میگه شمابردی عوض کردی طلا فروش گدای میکنه این کاررانمکنه تازه ازاین بدتراین که بما تحمتا مزنند کاری ازدستم برنمیاد فقط خدا میدانه ماواون
آیا شهر یاسوج اتحادیه طلافر دارید؟
همیشه دوست داشتم بدونم اتحادیه ها چیکار می کنن مرسی از اینکه وظیفه اتحادیه ها رو کامل توضیح دادید.