۱۴۰۳ آذر ۳, شنبه
دلار
70,300
سکه
52,000,000
طلا
4,679,348
خانه/وبلاگ/دنیای سکه/سکه های ساسانی دوران باستان
تبلیغات
دنیای سکه۱۴۰۲/۱۲/۲۳
اشتراک گذاری

سکه های ساسانی دوران باستان

سکه های ساسانی دوران باستان

تاریخچه پیدایش سکه ها

در حالی که امروزه از ارز های مختلف برای سرمایه گذاری و معادلات انجام می شود، در گذشته این ارز ها شکل دیگری داشتند، در واقع از گذشته تا به حال پول شکل متفاوتی را طی کرده است برای مثال در گذشته انسان های اولیه از غذا برای معادلات خود استفاده می کردند، کمی بعد معادله ی غذا جای خود را به معادله کالا به کالا داد و افراد برای خرید کالای مورد نیاز خود، کالایی که داشتند یا توسط شغل دامداری و کشاوزی، محصولی را برداشت می کردند را با کالای اولیه معاوضه می کردند.

رفته رفته با پیدایش تمدن ها و تجارت ها، سکه ها ضرب شدند و تبدیل به یک پشتوانه برای تجارت افراد شدند و انواع سکه ها پدید آمدند. همه ی ما می دانیم که قدیم ایام افراد برای خرید و فروش از سکه های فلزی استفاده میکردند.

در واقع هر کشور و تمدنی بنا بر مقتضیات مبادلات و جامعه دستور ضرب سکه بر مبنای فلز، طرح و یا اندازه ی آن می داد، به همین خاطر سکه های مختلفی در هر دوره وجود داشتند و طبق متریال فلز سکه و قدمت دوره ارزش گذاری می شوند. با اینکه امروزه استفاده از ارز های فیزیکی به نسبت گذشته بسیار محو تر شده و افراد زیادی رو به بازار های دیجیتال آورده اند اما هنوز که هنوزه سکه های طلا نقش مهمی را در اقتصاد و سرمایه گذاری افراد ایفا می کنند به طوری که سرمایه گذاری در سکه حتی امروز هم از محبوب ترین روش های سرمایه گذاری در جهان و ایران است.

برخی از این سکه های قدیمی به قدری باستانی هستند در تاریخچه سکه از ارزش بالایی برخوردارند و قیمت گذاری بر روی آنها ممکن نیست چرا که قدمت آنها بسیار زیاد است، سکه های ساسانی یکی از این سکه هاست، در این وبلاگ از مبین زر قصد داریم به معرفی سکه های ساسانی و پیدایش آنها بپردازیم، پس اگر از علاقه مندان به سکه های قدیمی یا کلکسیونر سکه ها باستانی و قدیمی هستید تا انتهای این وبلاگ با ما همراه باشید.

پیدایش سکه های ساسانی

پیدایش سکه های تاریخی و قدیمی بیشتر به نگرش پادشاه ها و جامعه ها بر میگردد، گاهی این سکه های ضرب شده به تمدن های دیگر راه پیدا میکردند و توسط مردمان دیگر در معادلات استفاده می شدند و برخی موارد سکه های ضرب شده به همان کشور محدود می شدند.

جنس اکثر سکه ها از فلز های خالص طلا و نقره و یا ترکیب دو فلز بود و ظاهر و طرح هک شده بر روی آنها با توجه به فرهنگ هر تمدن یا مقدسات آن ایجاد می شد، ریشه سکه های ساسانی به ضرب سکه در دوران هخامنشی در ایران باز میگردد، این سکه ها که سکه های داریک نام داشتند، توسط کوروش کبیر ضرب شدند، این پادشاه اولین فردی بود که سیستم ارزی اصلاح شده ای را ایجاد کرد و سکه های طلای ضخیمی را با وزن ۸.۴ گرم تولید کردند، این سکه ها تبدیل به واحد استاندارد پولی در امپراتوری هخامنشی شدند‌ و افراد مختلف پیدایش سکه های ساسانی را ریشه در آن دوران می دانند.

آشنایی با سکه های ساسانی یکی از انواع سکه که می توانید در تاریخ مشاهده کنید.

سکه های ساسانی

سکه های موجود در دوره ی ساسانی از فلزات طلا، نقره، مس و برنج ضرب می شدند و گاها این فلزات به صورت مرکب از مس و قلع و سرب در ضرب سکه ها استفاده می شد.

سکه های طلایی دینار نام داشتند و سکه های نقره یا سیمین درم، پول خرد که از فلزات مرکب ضرب می شد نیز پشیز نام داشت. جالب است بدانید این سکه ها به همین مقدار محدود نمی شد و از آنجایی که سیستم ارزی اصلاح شده بود سکه های متفاوت نقره ی دیگری برای معاملات به نام دیوبول (نصف سکه ی نقره درم)، دانگ (یک ششم درم)، همیوبول (یک دوازدهم سکه ی نقره درم) وجود داشت.

باستان شناسان خبر از دیده شدن بسیاری از سکه های نقره ی درم در ایران خبر دادند اما سکه ی طلایی دوره ساسانی بسیار کمیاب است. علت کمبود سکه های طلای دوره ی ساسانی می تواند به این دلیل باشد که طلا در آن دوره اکثر برای زیورآلات استفاده می شده و اینکه به دلیل تحولات تاریخی اکثر این سکه ها یا به یغما رفته و یا اینکه ذوب و به مسکوک دوره ی جدید تبدیل شده.

ضرب کننده ی سکه ساسانی

یکی از مواردی که سکه های ساسانی را از دیگر سکه های قدیمی و باستانی متمایز می کند، ارزش هنری سکه های این دوره می باشد که توسط اردشیر ساسانی ضرب شده اند.

بعد از اردشیر، شاپور نیز روش ضرب سکه ی اردشیر را ادامه داد و سکه های دوره ی ساسانی را با طرح پدرش پاپک و شاه اردشیر و نقش آتشدان در روی آن ضرب کرد.

از دیگر سکه های ضرب شده ی دوران ساسانی می توان به سکه ی خسرو پرویز و سکه ی پوراندخت اشاره کرد، آخرین سکه های ضرب شده ساسانی توسط یزدگرد سوم ضرب شده است.

ویژگی های سکه های ساسانی

سکه های ساسانی، بر خلاف سکه های اولیه ی داریک که مرتبط با دوره ی هخامنشی بودند، ظاهر و ضرب ساده ای نداشتند بلکه موارد بسیاری از جمله طرح های مختلف برگرفته از مقدسات، شهر ضرب سکه و تاریخ بر روی آنها درج شده بود، سکه های ساسانی نازک و دارای ظرافت هنری بالایی بودند و شاهان بدوی مسکوکاتی به مراتب ظریف تر داشتند، سکه های شاهان آخر دوره ساسانی دارای ظاهری پهن تر و نازکتر بودند، این سکه ها هنگام به تخت نشستن شاهان، ذوب و با توجه به نقش مورد نظر شاه جدید، ضرب می شدند. در ادامه ی این وبلاگ از مبین زر به بررسی ویژگی سکه های این دوره می پردازیم.

طرح سکه های ساسانی

در روی عموم سکه های ساسانی نقش آتشدان که نشانگر خدا پرست خدایگان بوده است نقش بسته و بر روی پشت آن عکس شاهان ساسانی با لقب های آنها ضرب شده، تا دوره شاه بهرام بر روی سکه ها عناوینی مانند ملکان ملکا و شاهان شاه به چشم می خورد اما بعد از آن این سکه ها شامل متن هایی مانند ملکان ملکا ایران و انیران، ضرب شده است.

نوشته های درج شده بر روی سکه های ساسانی

نکته ی جالب در رابطه با سکه های ساسانی، نام شهرهایی است که سکه در آنجا ضرب شده است، این شهر ها مجموعا به ۱۱۵ شهر می رسند که با مخفف و علامت اختصاری خود بر روی سکه ضرب شده اند، برای مثال ابر به نشانه ی شهر ابر شهر و اهم مخفف شهر اهمتانا یا همدان می باشد.

علاوه بر نام شهری که سکه های ساسانی در آنها ضرب می شدند، تاریخ سلطنت پادشاهان بر روی سکه ها درج می شد. برای مثال سکه های مرتبط با سلطنت دوره ی انوشیروان که در سال ۴۴ ام از سلطنتش ضرب شده بود، نوشته ی چهارچهل ضرب شده است.

معرفی سکه های ساسانی قدیمی و تاریخچه دار در مجموعه مبین زر به همراه عکس

سکه های ساسانی در مبین زر

سکه های ساسانی که در این وبلاگ از مبین زر به معرفی آن پرداختیم، جز قدیمی ترین سکه های باستانی جهان هستند که در طول تاریخ ضرب شده اند و مفهوم اقتصاد را شکل دادند، از ضرب این سکه ها متوجه می شویم که همواره هر بشری در طول تاریخ نیاز یه مفهوم درستی از اقتصاد داشته است، جالب است بدانید که این تحولات در ارز ها هنوز هم در عصر حاضر ادامه دار است و ممکن است روزی برسد که سکه های رایج امروزی به عنوان سکه های تاریخی قلمداد شود.

در این وبلاگ از مبین زر به معرفی قدیمی ترین سکه های باستانی پرداختیم، اگر از فعالان بازار طلا و علاقه مندان به این فلز ارزشمند هستید، پیشنهاد می‌ کنیم سری به مطالب جالب در وبلاگ های سایت مبین زر بزنید و اطلاعات خود را در این حوزه آپدیت کنید؛ همچنین جهت اطلاع از قیمت دقیق طلا می توانید به سایت مبین زر مراجعه کنید، این سایت با داشتن امکان رصد قیمت لحظه ای طلا، به شما توانایی دسترسی به قیمت های آنلاین و لحظه ای طلا، سکه و حتی ارز های مختلف را می دهد، مبین زر می تواند یک پلتفرم مطمئن جهت تخمین و انجام معاملات طلای شما باشد، با مراجعه به سایت مبین زر شما می توانید تمامی اطلاعات خود را به روز کنید و همچنین لحظه به لحظه از قیمت های بازار طلا و ارز باخبر شوید و همچنین برای خرید طلا از این سایت اقدام کنید.

همچنین جهت اطلاع از قیمت دقیق طلا می توانید به سایت مبین زر مراجعه کنید، سایت مبین زر با داشتن امکان رصد قیمت لحظه ای طلا، به شما توانایی دسترسی به قیمت های آنلاین و لحظه ای طلا، سکه و حتی ارز های مختلف را می دهد، این سایت می تواند یک پلتفرم مطمئن جهت معاملات طلای شما باشد، با مراجعه به سایت مبین زر شما می توانید تمامی اطلاعات خود را به روز کنید و همچنین لحظه به لحظه از قیمت سکه باخبر شوید!

ارسال نظر
ارسال
مقالات وابسته
لاری سکه چیست؟

لاری سکه چیست؟

در میان تاریخچه سکه و آشنایی با سکه های باستانی در این مقاله به سراغ سکه لاری رفته ایم که یکی از سکه های قدیمی و تاریخی ایران است.

آشنایی با چگونگی ضرب سکه ماشینی

آشنایی با چگونگی ضرب سکه ماشینی

یکی از بخش های مهم درباره بازار سکه این بود که ضرب و تولید آن با سکه ها و اسکناس های که در بازار وجود داشتند کاملا متفاوت شناخته می شد.

جدیدترین وضعیت سکه

جدیدترین وضعیت سکه

مشاهده آخرین وضعیت سکه و بازار سکه های طلا به همراه قیمت های بروز سکه را می توانید در این مقاله از مبین زر مشاهده کنید.

روش های تشخیص سکه طلا اصل از تقلبی

روش های تشخیص سکه طلا اصل از تقلبی

آیا با راه های تشخیص سکه های اصلی از تقلبی آشنا هستید؟ در دنیای طلا و سکه در سال های اخیر سودجویان بسیاری با فروش سکه های تقلبی کاسبی می کنند که امیدواریم با مطالعه این مطلب سکه اصلی را از تقلبی تشخیص دهید.

هولوگرام سکه چیست؟

هولوگرام سکه چیست؟

اگر شما هم در دنیایی سکه و طلا مشغول به کار هستید باید اطلاعات متعددی از هولوگرام سکه داشته باشید. اگر شما با هولوگرام سکه و نکات مربوط به آن آشنایی لازمه را ندارید این مقاله پیشنهاد مبین زر به شماست.